Klíma

A légkondicionáló berendezések önmagukban számos egészségkárosító probléma okozói lehetnek. Amennyiben nem tisztítjuk, fertőtlenítjük azokat rendszeres időközönként, komoly problémákkal kell szembenéznünk!

Ha alaposan megvizsgálunk egy régóta karbantartás nélkül működő klímaberendezést, láthatjuk hogy folyamatos használat mellett elkoszolódnak, elszíneződnek, rosszabb esetben gomba, baktériumok és egyéb élősködők rakódnak rájuk.
Ezek a szennyeződések aztán működés közben a levegőbe kerülve, majd belélegezve, szemünkbe, bőrünkbe jutva különböző légúti betegségek kialakulását eredményezhetik, mint például az allergia, asztma, vagy a legionellózis, melynek kiváltója a legismertebb kifejezetten légkondicionálókhoz köthető baktériumtörzs a legionella.

A klímaberendezésünk karbantartását nemcsak az egészségünk védelme, hanem a gép élettartamát megnövelő, környezetvédelmi, illetve energiatakarékossági szempontok is indokolják.

Összefoglalva, ha azt szeretné, hogy klímája üzemeltetése közben azt a komfortérzetet kapja, mint az első használati hetekben, mindenképpen végeztesse szakemberrel a karbantartást!
Ne kockáztasson! A tisztítást, fertőtlenítést ajánlott minimum évente egyszer megismételni, a hűtési szezon kezdetén vagy/és annak második felében.