Vizsgáztatás

Műszaki vizsga minimális követelményei:

A műszaki vizsgával szemben támasztott követelmények jogszabályban előírtak, viszont ha mindent megvizsgálnának a gépkocsinkon, akkor több óráig is elhúzódna egy-egy vizsga. Igyekeztem összefoglalni, a minimális követelményeket, amit nem árt megnézni mielőtt vizsgára visszük gépkocsinkat!

Fontos hogy első és hátsó fékberendezéseink közel egyformán fogjanak!
A fékek hatásfokát fékpadon tudjuk ellenőriztetni. Az első kerekek közti fékerő különbség maximum 20% lehet. A gyakorlatban ez annyit tesz, hogy a jobb első kerék 20%-kal jobban vagy kevésbé foghat a bal első keréknél.

Fontos, hogy a hátsó fékek is megfelelő hatásfokkal működjenek!
A hátsó kerekek fékerő különbsége 30% lehet maximum. Először lemérik a lábféket és utána a kéziféket (biztonsági és rögzítő féket). A kéziféknek dupla szerepe van a gépkocsiban ezért sokan nem érik miért kell fékerő különbséget mérni, holott csak az a dolga, hogy a gépkocsi ne guruljon el. Azért kell, mert nem csak az a dolga, hogy a gépkocsit rögzítse egy szakadék szélén, hanem ha meghibásodik a lábfékünk, akkor bizony a kézifék segítségével kell megállnunk. A hivatalos neve is tükrözi funkcióját: Rögzítő és biztonsági fék.

A fékvizsgálat során nem csak a fékerő eltérést vizsgálják (elöl - hátul) hanem azt is, hogy mekkora pedálerőnél érjük el az adott fékhatást. Ezzel fény derül arra ha a gépkocsi fékrásegítője hibás, esetleg fékpofáink, féktárcsáink, fékbetétjeink vagy fékdobjaink rossz állapotban vannak. A fékrendszernek úgy kell helytállnia, hogy egy 40 kilós leányzó is könnyedén kezelni tudja és ha kell, akkor blokkolásig tudja taposni a pedált.

A hátsó fékrendszerbe be van építve egy fékerő szabályzó berendezés, ennek szerpere az, hogy ne hagyja megcsúszni a hátsó kerekeket (vagy csak nagyon nagy pedálerőnél). Ha a hátsó kerék megcsúszik a gépkocsi könnyen kifarol, ezért kell csökkenteni a hátsó fékek erejét az elsőkhöz képest, de erről egy külön cikket írhatnánk! Legyen elég annyi, hogy ezt is ellenőrizni kell a fékpadi vizsgálat során!

Vigyázzunk, hogy a fékvizsgálat nem tájékoztat a fékbetétek vastagságáról! Ennek kiderítéséhez megbontás szükséges. Vizsgán nem feltétel a megfelelő fékpofa vastagság, viszont nekünk nem árt tájékozódni!

A lengéscsillapítók vizsgálatát próba padon ellenőrizzük! A mérés nagyon egyszerű! A gépkocsi első kerekeivel felállnak egy lengéscsillapító vizsgáló padra. A pad leméri a tengelyterhelést, majd megrázza a futóművet függőleges irányba (mintha macskaköveken mennénk 100km/h-val). A rázás után megvizsgálja, hogy mennyi idő alatt és milyen amplitúdóval áll vissza a kerék alap állapotba. A mért értéket százalékban mutatja nekünk és egyben ki is írja, hogy megfelelt a mérés vagy sem.

A hátsó kerekeket is ugyan ezzel a módszerrel vizsgáltassuk meg!

A futóművet szervizben ellenőriztessük! A vizsgálatot vagy egy erre alkalmas futómű vizsgáló padon végzik vagy csápos emelő segítségével megemelik a gépkocsit és átvizsgálják.

A vizsgálat során minden gömbfejet, gumiszilentet, porvédő gumit ellenőriztessünk. A vizsgán a legfontosabb, hogy a gömbfejek ne lógjanak és a futóm gumialkatrészei ne legyenek kiszakadva, kikopva.

A kipufogórendszer lehet rozsdás-korrodált, de csak egy luk lehet rajta és az is csak a végén ahol a kipufogógáz távozik! Ha lukas vagy kifúj a kipufogó, akkor a gépkocsi megbukik!

A gépkocsinak esztétikailag is megfelelőnek kell lennie. Egy elem sem lehet sérült a gépkocsin, különben az bukáshoz vezet! Természetesen nem horzsolásokról vagy kisebb horpadásokról van szó, hanem karambolból származó sérülésekről. Túlzott mértékű horpadás sem lehet a gépkocsin! Minden karosszéria elemnek a gépkocsin kell lennie, gondolok itt például a lökhárítóra, tükrökre, lámpákra, stb.

Dísztárcsákat szereljük le. Amennyiben alufelni van a gépkocsin és az nem gyári, abban az esetben kérhetik a műbizonylatot! Ha nem gyári a felnink és van téli gumink lemez felnin, akkor szereljük át legalább a vizsga idejére. A gumik ne legyenek kopottak! A bordák mélysége haladja meg az 1,6mm-t! A gumi méreteknek minden keréken azonos méretűnek kell lennie (szélesség, magasság). A felninek minden keréken azonos méretekkel kell rendelkeznie! A gumik mintázatának tengelyenként azonosnak kell lennie! Természetesen nem lehetnek szálszakadtak és repedezettek sem.

A gépkocsin nem lehet olyan korrózió, amit kisebb erőhatással át lehet lukasztani. Természetesen senkinek nincs joga kilukasztani a gépkocsi küszöbét, vagy sárvédőjét, de mégis megteszik:) Ügyeljünk arra, hogy minden olyan korrodált felületet tüntessünk el, ami okot adhat a kételyre.